Uprava

Agencijom upravlja Uprava agencije koju imenuje Vlada Republike Hrvatske, a čine ga:

  • ministar financija, koji je po položaju predsjednik Uprave,
  • predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora, član Uprave,
  • predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, član Uprave.

 

dr. sc. Zdravko Marić

Ministar financija u Vladi Republike Hrvatske, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu smjer Financije te doktorirao 2008. godine. Prije stupanja na poziciju ministra financija bio je Izvršni direktor za Strategiju i tržište kapitala Područja odgovornosti: međunarodno financiranje, odnosi s investitorima u Agrokoru d.d. (Više)

Grozdana Perić

Rođena je 14. listopada 1961. u Zadru. Završila Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS - diplomirana ekonomistica). (Više)

Žarko Tušek

Rođen je 10. rujna 1981. u Zaboku. Završio Visoko učilište Effectus u Zagrebu (VŠS - stručni prvostupnik ekonomije). (Više)

Marija Hrebac

Glavni izvršni direktor Agencije od 2012. godine te je članica Board-a Direktora EFDI-a i članica Executive Council-a IADI-a. Direktorica zastupa i predstavlja Agenciju te je odgovorna za njezin rad. Petnaestogodišnje radno iskustvo i profesionalnu karijeru izgradila je radeći u stranim međunarodnim korporacijama na poslovima restrukturiranja tih korporacija i njihovih društava kćeri, s ciljem povećanja efikasnosti i profitabilnosti (Hrebac CV)

Iskusni tim stručnjaka

Agencijski tim čine visokoobrazovani stručnjaci, redom diplomirani ekonomisti, prvenstveno revizori i bankarski stručnjaci te diplomirani pravnici s položenim pravosudnim ispitom, među kojima su nekadašnji suci, stečajni upravitelji i odvjetnici.